Anasayfa Otomobil Zorunlu Trafik Sigorta Fiyatlarındaki Artış Nedenleri

Zorunlu Trafik Sigorta Fiyatlarındaki Artış Nedenleri

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda 2015 yılının Haziran ayı itibariyle yapılan düzenlemeler neticesinde, zorunlu olan trafik sigortalarının genel şartlarında birçok değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikler ise Zorunlu Trafik Poliçelerinin bedellerinde büyük oranda artışa neden olmuştur.

Zorunlu Trafik Sigortası, kaza anında karşı tarafın maddi ve manevi hasarını teminat altına alan ve her yıl mecburi yenilenmesi gereken sigorta türüdür. Aracınızın kaskosuyla, zorunlu trafik sigortasının ayrıldığı nokta burasıdır. Kaskonuz sizin aracınızın hasarlarını teminat altına almaktadır, zorunlu trafik sigortası ise hasar anında karşı tarafın bedeni ve mali zararlarını karşılamaktadır. Ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde trafiğe çıkan her araç sahibinin yaptırması zorunludur.

Trafik Sigortası bedellerinin artış sebeplerinin başında, döviz kurundaki yükselmeler gösterilmektedir. Yedek parçaların ithal olması döviz kurundaki dalgalanmalardan etkilenmiş ve bu durum poliçe fiyatlarının yükselmesine sebep olmuştur.

Bir diğer gerekçe de önceki yıllarda maksimum %30 oranında ödenen bedeni hasar payı, yeni düzenlemeler neticesinde %57 oranına kadar yükselmiştir.

Ekspertiz maliyetlerinin bir taban fiyata dayandırılarak bu bedelin altında olmamak kaydıyla her iki tarafın onayladığı ortak bir bedelle belirlenmesi trafik sigortalarındaki artış nedenlerinin bir diğeridir.

Eniyisigorta A.Ş. sektörün dev isimleri; Allianz, Axa Sigorta, Anadolu Sigorta, Güneş Sigorta, Sompo Japan ve Liberty Sigorta şirketleri ile sizlere hizmet vermektedir. Kasko ve trafik sigorta poliçelerinizi yeniletirken Eniyisigorta’dan fiyat almadan karar vermeyin.

Daha Fazla Makale Yükle
  • Axa Sigorta’dan Ford’a Özel Kasko

    AXA SİGORTA ve FORD OTOSAN işbirliği ile Ford marka araç sahipleri için geliştirilen F Kas…
Daha Fazla Yükle Otomobil

Diğer Yazılar

Axa Sigorta’dan Ford’a Özel Kasko

AXA SİGORTA ve FORD OTOSAN işbirliği ile Ford marka araç sahipleri için geliştirilen F Kas…