Anasayfa Sigortacılık Anadolu Sigorta 2014’ün İlk Yarısını Prim Üretiminde Lider Tamamladı

Anadolu Sigorta 2014’ün İlk Yarısını Prim Üretiminde Lider Tamamladı

Türk sigortacılık sektörünün öncü firması Anadolu Sigorta, sene başında yakaladığı olumlu prim üretim artış performansını, 2014’ün ilk yarısında da sürdürdü. Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan sonuçlara göre, Anadolu Sigorta, 2014 yılının birinci çeyreğinden sonra, 6 aylık rakamlarda da prim üretiminde lider oldu. Yaklaşık 1.593 milyon liralık prim üretimi ve yüzde 12,01 pazar payı ile Anadolu Sigorta’nın prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 19,45 arttı.

Prim üretimindeki reel artışın yüzde 10’a yaklaştığının altını çizen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, bu durumun tüketicinin Anadolu Sigorta’ya olan güveninin yansıması olduğuna dikkat çekti.

2013 yılının ilk yarısında 1.333.878.943 TL olan prim üretimini 2014’ün aynı döneminde 1.593.377.664 TL’ye ulaştırdıklarını ifade eden Ülken, ortaya çıkan bu önemli artışın Anadolu Sigorta’nın sektördeki pozisyonu ve gücünü de en iyi şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Musa Ülken, prim üretimindeki bu başarıyı kârlılıkla da desteklemeyi ve 2014 yılını en verimli şekilde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Sigorta, toplam üretimin haricinde kara araçları, hava araçları, su araçları, nakliyat, hava araçları sorumluluk ve genel sorumluluk branşlarında da prim üretimi ile ilk sırada yer aldı.

Daha Fazla Makale Yükle
  • Özel Sigorta Hizmetini Neden Acenteden Satın Almalıyım?

    Günümüzde birçok insan sağlığını, yaşadığı evi, işini, iş yerini, aracını, sevdiklerini ha…
Daha Fazla Yükle Sigortacılık

Diğer Yazılar

Özel Sigorta Hizmetini Neden Acenteden Satın Almalıyım?

Günümüzde birçok insan sağlığını, yaşadığı evi, işini, iş yerini, aracını, sevdiklerini ha…