Anasayfa Sigortacılık Özel Sigorta Hizmetini Neden Acenteden Satın Almalıyım?

Özel Sigorta Hizmetini Neden Acenteden Satın Almalıyım?

Günümüzde birçok insan sağlığını, yaşadığı evi, işini, iş yerini, aracını, sevdiklerini hayatta başına gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı güvence altına almanın önemini kabul ediyor ve özel sigorta yaptırarak teminat altına alıyor. Özel sigorta hizmeti satın alırken, acente ile çalışmanın faydalarına birkaç farklı başlıkla dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Günlük yaşantımızda başımıza gelebilecek kötü olayları aldığımız tedbirlerle bir yere kadar kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Ancak aldığımız önlemler kontrolümüz dışında gelişen olumsuzluklara karşı yetersiz kalabiliyor. İşte tam da bu noktada özel sigorta şirketleri devreye giriyor. Peki, başta sağlığımız olmak üzere, teminat altına almak istediklerimiz için önem taşıyan özel sigortalarımızı yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz.

Sigortanızı mutlaka iyi bir acente kanalından yaptırmaya dikkat edin.

Neden:
 Çünkü iyi bir acentenin birincil ve tek işi sigortacılıktır. Mevzuatı ve sektördeki tüm gelişmeleri detayları ile yakından takip eder ve size ihtiyacınız olanı sunar. Poliçenizi kesen firma ile sizin aranızda köprü görevi görür ve olası bir olumsuzluk anında size yol haritası olur.

Acenteler genelde birkaç farklı sigorta şirketi ile çalışır. Sizin adınıza yaptıkları risk analizinin ardından sigorta şirketlerinin sizin risk durumunuza göre verdikleri teminatı göz önünde bulundurarak en uygun fiyat çalışmasını yaparlar. Ve böylece ihtiyacınız olan teminatları uygun fiyata satın almanızı sağlarlar.

Sigorta poliçelerinizin yenilenmesini sizin adınıza takip ederler. Poliçe başlangıç tarihinizden sonra sigorta şirketlerinin sunduğu ek teminatlarla ilgili size bilgi akışını sağlarlar.

Özellikle altının çizilmesi gereken en önemli nokta ucuz poliçe, risklerinizi teminat altına aldığınız anlamına gelmez. Poliçe içeriğiniz hakkında en detaylı bilgiyi size acenteniz aktarabilir. Acenteniz sizin adınıza detayları ile teminat ve fiyat karşılaştırmasını yapacak ve seçiminiz konusunda size ışık tutacaktır.

Daha Fazla Makale Yükle
Daha Fazla Yükle Sigortacılık

Diğer Yazılar

Anadolu Sigorta 2014’ün İlk Yarısını Prim Üretiminde Lider Tamamladı

Türk sigortacılık sektörünün öncü firması Anadolu Sigorta, sene başında yakaladığı olumlu …